Evolució

D’ON VENIM?

Una teoria de l’evolució.. Fa milions d’anys una gota de matèria oliosa engoleix una cadena simple de material genètic creant la primera cèl·lula per posteriorment, copiar-se a si mateix i a la cèl·lula i crear un clon perfecte. Aquest és el primer ésser viu. 

Els gens fan que cada cèl·lula es reprodueixi garantint la seva supervivència i donant pas a posteriors generacions. Durant 2 milions d’anys, els únics éssers vius són cèl·lules simples fins que dues d’elles es fusionen i els seus gens es combinen. 

A causa de les constants mutacions, les diferències augmenten donant pas a les diferents espècies. Mutant, diversificant-se i dispersant-se a través dels oceans fa 550 milions d’anys , el nostre avantpassat és un cuc d’aigua de 8 centímetres. 

Un grapat de cèl·lules de la pell muten per convertir-se en ulls que ens permeten veure-hi, però ens cal donar sentit a què veiem. Darrere els ulls fa 521 milions d’anys, una petita col·lecció de cèl·lules nervioses s’agrupen creant el cervell. A poc a poc el nostre aspecte és semblant a un peix.

La necessitat de protegir-nos dels depredadors fa que endurim la pell, enfortim les mandíbules i tinguem dents. Fa 375 milions d’anys, som un peix blindat d’uns 30 centímetres.

Fugint dels depredadors arribem a aigües estancades; per obtenir oxigen, el nostre cos s’adapta per poder respirar aire de l’ambient, així doncs desenvolupem els pulmons. Fa 350 milions d’anys aconseguim sortir de l’aigua. Desenvolupem una pell més dura per protegir-nos del sol i potes per desplaçar-nos. 

Fa 250 milions d’anys tones de magma fan pujar les temperatures fins als 100 graus i desapareixen el 95% de totes les espècies. D’una de les espècies que aconsegueixen sobreviure en surten els dinosaures. Per subsistir ens fem més petits per ser més difícils de caçar i ens tornem nocturns per passar desapercebuts. Els nostres sentits s’aguditzen. 

D’aquesta manera obtenim molta més informació a través dels sentits ( visual, olfactiu ) i el nostre cervell evoluciona creant una nova estructura, el neocòrtex, que ens permet analitzar una situació i donar una resposta. 

Fa 66 milions d’anys ja som mamífers, en concret una musaranya de 5 centímetres. El canvi climàtic, originat per la caiguda d’un asteroide a Mèxic, provoca la desaparició dels dinosaures. Ens refugiem sota terra, i ens alimentem d’insectes que també han sobreviscut. 

Fa 56 milions d’anys el nostre cos s’adapta per poder pujar als arbres i aconseguir els fruits com a aliment. Evolucionem a primats. Durant els propers 10 milions d’anys els canvis extrems de temperatura faran desaparèixer molts boscos, i la necessitat d’obtenir aliment ens obliga a desplaçar-nos per terra; així doncs comencem a caminar sobre dues cames i ens convertim en homínids. 

Fa sols uns 2’5 milions d’anys que comencem a fer servir pedres com a eines. Uns 500.000 anys que fem servir foc. 10.000 anys de la revolució agrícola. 

250 anys de la revolució industrial i fa pocs anys de la revolució tecnològica. 

Tota aquesta evolució a estat possible gràcies a un factor determinant, l’adaptació constant.

La capacitat d’adaptar-se als canvis climàtics, la transformació dels éssers vius per desenvolupar nous òrgans per sobreviure i la transmissió de tots aquests canvis a la descendència han estat vitals per evitar la desaparició. 

En el passat han estat necessaris milers d’anys per fer canvis adaptatius a l’entorn. Actualment, aquests canvis són molt ràpids i constants, fet que pot complicar o impossibilitar l’adaptació en no disposar del temps suficient per assumir-los.

Fins a quin punt aquest factor incideix en l’estrès, la depressió, el desànim i altres trastorns?

En néixer heretem informació relacionada amb el nostre sistema familiar, des del projecte sentit, la concepció, la vida intrauterina i el naixement amb programes de supervivència i adaptació

D’on venim? Hi ha diverses teories de l’evolució. La teoria que t’exposem centra el focus en l’adaptació humana

Aprenem a entendre com actúa el nostre cervell, i la informació que va adquirint amb el pas del temps, ja siguin experiències satisfactòries com les no agradables

Salut mental-emocional

La programació neuro lingüística (PNL) és un mètode per descobrir i avaluar els patrons de pensament i raonament, i el model de com les persones estructurem les experiències individuals a la vida.

Sabies que…? Tota hipnosi és auto hipnosi. Ningú pot ser hipnotitzat contra la seva voluntat. El client té el control en tot moment i és perfectament conscient de les indicacions del terapeuta.

La regressió és una tècnica que ens ajuda a accedir a una informació del nostre passat, que d’alguna manera ens afecta o condiciona negativament en el present, en forma de patiment, incomprensió, malaltia o desadaptació.

Sanació energètica

Tècnica Estructural és un mètode creat per Jordi Puig, que afavoreix l’equilibri de l’estructura del cos ajudant al sistema nerviós a treballar sense interferències.

Reiki és una paraula sànscrita. REI significa energia universal, el buit i KI alè, energia vital, per tant podríem considerar-ho com l’energia del buit.

Més eines

És un mètode terapèutic creat per Bert Hellinger, per restablir l’equilibri i l’ordre en un sistema. Defineix tres principis necessaris per al bon funcionament del sistema anomenats Ordres de l’amor

T’acompanyo a aconseguir el teu objectiu, des d’una situació actual que vols canviar fins a la situació desitjada